ȘERBAN MEREUȚĂ

Violonistul Șerban Mereuță s-a născut la Ploiești, în anul 1968. A studiat la Liceul George Enescu din București, apoi la Conservatorul ieșean, la clasa reputatului pedagog  prof. univ. dr. Bujor Prelipcean.

În timpul studiilor universitare la Iași, a răspuns cu pasiune impulsului venit din partea maeștrilor Voces, devenind membru fondator al Cvartetului de coarde Ad libitum, alături de Adrian Berescu, Bogdan Bișoc și Filip Papa. Din acel moment – anul 1988 – destinul artistic al lui Șerban Mereuță s-a integrat celui al Cvartetului Ad libitum.

Împreună cu Cvartetul Ad Libitum, a concertat în săli de concert celebre: “Cortot” şi Musée D’Orsay (Paris) ,“Diligentia” (Haga), “De Doelen” (Rotterdam), “Conzerthaus” (Berlin), “Concertgebouw” (Amsterdam), “Kaisersaal” (Frankfurt), “Beethoven Haus” (Bonn), Temppeliaukion (Helsinki), Ateneul Român (București), Filarmonica “Moldova”(Iaşi), si pe scenele unor festivaluri importante, precum cele de la Monte Carlo, Gstadt, Kerkrade, Delft, Bordeaux, Luberon, dar si la  Festivalul international George Enescu – Bucuresti.

Șerban Mereuță a făcut dovada de-a lungul anilor, nu numai a unui autentic talent muzical, ci și a unor aptitudini pedagogice confirmate. Este, credem, una din explicațiile diplomației cu care relaționează cu elevii săi, precum și a eficienței în activitatea de director adjunct artistic al Filarmonicii Moldova din Iasi, pe care o desfășoară în ultimii ani